Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddig filégryta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Detta är inget annat än ren, välsmakande lyx! Fläsk- & kalvfilé i ett härligt möte med vitlök, italienska örter och kalvfond. Innehåller 395kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fläskfilé
  • 300 g kalvfilé
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 msk frysta italienska örter
  • 1 röd paprika
  • 100 g gröna oliver utan kärna
  • lite färsk oregano

Så här gör du

  1. Skiva köttet i skivor. Skala och strimla löken. Finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom i några minuter. Strö på salt och peppar.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek någon minut. Häll på vatten och fond. Vispa ner créme fraiche och örter. Låt puttra i 10 minuter.
  3. Skär paprikan i skivor och tillsätt i grytan tillsammans med oliver. Strö lite färsk oregano över och servera direkt.