Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gräddbullar fyllda med dulche de leche

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Beroende på hur stora du gör dem avgör antalet!!!!

Ingredienser

10 Stora,fler små:)

Smet

  • 3 Äggvitor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 gelatinblad, blötlagda
  • Ca 1 dl Dulche de leche eller kokt kondenserad mjölk
  • 150 g Smält mörk choklad
  • 10-15 Smörgåsrån
  • 50 g Rostad hackad mandel

Så här gör du

  1. Lägg gelatinblad i blöt. Tryck ut runda kex av smörgåsrån.. Vispa äggvitorna hårt. Strö ner socker och vaniljsocker under konstant vispning.Vispa cirka 10 minuter. När gelatinet legat i blöt i 5 minuter krama ur dem och smält dem i micron försiktigt. Häll ner vätskan i smeten och vispa. Lägg smeten i en sprits. Jag spritsar med en sprits som gör ett hål i mitten för fyllningen. Klicka i ca 1 tsk dulche de leche. Annars klicka först dulche och sen spritsa. Låt dem sedan vila ett par timmar i kylen innan du doppar i mörk choklad och strösslar rostad mandel. Smält choklad över vattenbad. När du doppar vrid dem, skaka lite lätt på dem och lägg upp på en tallrik eller galler.