Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gotlandsmorotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Härligt sätt av använda morötter i matlagningen. Gräslöken sätter god sommarsmak på fåroströran.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 morötter, gärna i olika färger
  • 0 ,5 rödlök tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 gr fårost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 rejäl bunte gräslök, finhackad (gärna gräslöksblommor med om det finns)
  • 700 gr kycklinglårfilé, gärna med skinnet kvar
  • 1 citron
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Skala morötterna. Släng skalet. Fortsätt sen strimla morötterna med skalaren till fina strimlor. Lägg i rödlöken, timjan och häll på olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och blanda runt försiktigt.
  2. Lägg fårosten med turkisk yoghurt i en bunke och mixa med stavmixer till en slät kräm. Rör ner gräslök och smaka av med salt och många matskedar olivolja. Blanda och servera när maten är klar.
  3. Salta och peppra kycklinglårfilén, slå på lite olivolja samt rivet citronskal. Blanda runt och tänd grillen.
  4. Grilla kycklinglårfilén till innertemperatur 70°C, servera genast med fårostkräm och morotsalladen.
1 kommentar om "Gotlandsmorotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra"
  • Margareta Knowles
    Margareta Knowles

    Jättegott, ska göra om det på lördag
    Då till 9 personer!
    Några tips och förberedelser!
    Maggan