Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gösburgare med kalles dressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En burgare kan vara så mycket mer än en vanlig hamburgare. Vad sägs om den här delikatessen med gös och en smarrig dressing med Kalles kaviar.

Ingredienser

6 stycken
  • 600 g gösfilé
  • 2 st ägg
  • 1 knippe hackad gräslök, rejäl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk lättrökt kaviar, t ex Kalles
  • 3 msk hackad dill
  • 6 st hamburgerbröd, gärna fullkorn
  • sallad, strimlad
  • tomat, skivad

Så här gör du

  1. Skär gösfilén i små tärningar. Mixa ihop fisk, ägg, hälften av gräslöken, salt och peppar.
  2. Forma smeten till 6 burgare. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör tills de är precis genomstekta, inte längre då blir de bara torra.
  3. Blanda crème fraiche, kaviar, dill och resten av gräslöken. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  4. Värm bröden försiktigt i ugnen. Lägg fiskburgarna, sallad, tomat och dressing i bröden och servera.