Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gorgonzolatårta med rökt skinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En rikligt dekorerad tårta med mycket frukt är festlig och inbjudande. Det mustiga rågbrödet passar bra ihop med en smakrik ost som gorgonzola.

Ingredienser

8-10 bitar
  • 9 tyskt rågbröd, cirka 750 g

Fyllning

  • 200 g gorgonzola
  • 250 g kesella
  • 50 g skivad rökt skinka
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 2 dl fintärnat äpple
  • Garneringskräm:
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g philadelphiaost

Garnering

  • solroskärnor
  • rökt skinka
  • färska fikon
  • vindruvor
  • rädisor
  • selleriblad

Så här gör du

  1. Kantskär brödet.
  2. Mixa ost och kesella. Hacka skinkan. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  3. Lägg ihop tre brödskivor till en botten. Bred på hälften av ostkrämen, lägg på ett lager bröd och bred på resten av ostkrämen. Avsluta med bröd.
  4. Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, druvor, rädisor och selleriblad.