Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Lyxigare än så här kan du inte få det!

Ingredienser

6 portioner
  • Ca 600 g fläskfilé
  • 150 g gorgonzola
  • steksnöre
  • Smör till stekning
  • 300 skogschampinjoner
  • Salt och peppar
  • 10-12 mellanstora potatis
  • Salt och peppar
  • 3-4 msk smör
  • 1/2 dl ströbröd

Så här gör du

  1. Putsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra.
  2. Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
  3. Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra.
  4. Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén.
  5. Skala potatisen och dela på mitten.
  6. Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom.
  7. Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd.
  8. Baka potatisen i ugnen, ca 30 minuter på 220 grader.
  9. Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen.
  10. Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
  11. Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad.
2 kommentarer om "Gorgonzolaspäckad fläskfilé med helstekta skogschampinjoner och hasselbackspotatis"
  • Kickan42
    3nbvnn

    Mycket gott och lättlagat. Jag serverade med rödvinssås till. Tyckte det behövdes lite sås. Kanske gått bra aven med annan sås.