Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Goda vardagssalladen

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Goda vardagssalladen
Foto: Martin Cederblad

Här är en läcker sallad med många goda smaker. Fyll endiveblad med surkål, kimchi, bönor och bär och lägg på en bädd av färsk bladspenat.

Ingredienser

1 portion
  • 100 g färsk bladspenat
  • 3 endiveblad
  • 30 g morot
  • 50 g syrade bönor (gärna Tistelvind)
  • 40 g granatäppelkärnor
  • 1 dl surkål (gärna Tistelvind eller annat bra märke som är kyld, så att den inte är konserverad)
  • 1 msk kimchi (koreansk syrad salladskål, finns att köpa färdig i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • ½ dl blåbär
  • ½ dl jordgubbar
  • 50 g blekselleri
  • 2 rädisor

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citron- eller limesaft
  • salt
  • svartpeppar, mald

Tillbehör

  • koriander
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Fördela spenaten på tallriken och lägg på endiveblad.
  2. Skala och skiva morötterna fint och blanda med syrade bönor och granatäpplekärnor. Lägg i endivebladen.
  3. Fördela surkål, kimchi, bär, blekselleri och rädisor på tallriken.
  4. Vispa ihop en dressing på olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Häll över salladen.
  5. Toppa med koriander, flingsalt och nymald svartpeppar.
Du kanske även gillar