Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi på sötpotatis med brynt smör & kapris

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Stor Sötpotatis
  • 6-8 dl Vetemjöl
  • 50 g Smör
  • 1/2 dl Kapris
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Tomatpuré

Så här gör du

  1. Skala och skär sötpotatis i bitar.
  2. Koka sötpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna.
  3. Mosa sötpotatisen och tillsätt salt och tomatpuré.
  4. Tillsätt lite vetemjöl i taget tills det blivit en deg som inte kladdar.
  5. Skär degen i avlånga ormar och dela i 2 cm stora bitar.
  6. Koka upp vatten och salta rejält.
  7. Koka gnocchin i 2-3 minuter tills de flyter upp mot ytan.
  8. Smält smör under omrörning. Här är det lätt att mjölksockret i smöret blir bränt. När smöret är 155 grader eller börjar lukta nötigt är det klart.
  9. Tillsätt kapris i det brynta smöret och rör om.
  10. Stek gnocchin i smör tills de fått en stekyta.