Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gnocchi med grönkålspesto med soltorkade tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Köp färdiga gnocchi eller gör dem själv. Det kommer att bli gott hur du än gör!

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g färsk grönkål (fryst i nödfall)
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost, gärna cheddar
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 10 soltorkade tomater i strimlor
  • 700 g färsk gnocchi

Så här gör du

  1. Koka grönkålen i någon minut och skölj sedan i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt, krama gärna kålen med händerna.
  2. Mixa grönkål, pinjenötter, vitlök och ost. Peston ska inte bli helt slät. Vill du vara snäll mot knivarna i mixern kan du hacka mandeln manuellt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka gnocchin ett par minuter. Blanda med grönkålspesto och soltorkade tomater.