Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt fröknäcke med chiafrön

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Det här tunna och spröda fröknäcket är perfekt till ostbrickan. Det är också gott att servera till soppor eller till en härlig helgfrukost. Kom ihåg att förvara ditt fröknäcke i en lufttät burk. Smeten sväller i cirka 1 timme.

Ingredienser

2 plåtar
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 ¼ dl linfrön, hela
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.
  3. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda. Sätt in båda plåtarna i ugnen i 30 minuter.
  5. Byt plats på plåtarna (sätt den plåt som var underst överst i ugnen) och grädda i ytterligare 25–30 minuter.
  6. Flytta över hela bakplåtspapperet på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.