Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfritt brioche med honung

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det tar lite tid att göra den här limpan – men det är det väl värt! Gott att äta med Philadelphiaost. Hårdost och marmelad är också en god kombination till brödet. Detta bröd jäser i kylen över natten.

Ingredienser

1 limpa
  • 100 g glutenfri mjölmix (färdigköpt, eller enligt recept nedan)
  • 210 g majsstärkelse
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsk torrjäst (3 g)
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl flytande honung
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling, lätt uppvispat med en gaffel

Glutenfri mjölmix:

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och honungen, värm till fingervarmt (37 grader).
  3. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med vätskan, blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig deg.
  4. Täck bunken med plast och ställ i kylen över natten.
  5. Häll över degen i en smörad brödform, täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.
  6. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
  7. Pensla brödet med uppvispat ägg. Grädda på falsen näst längst ner i ugnen i 45–60 minuter.
  8. Låt svalna i cirka 30 minuter innan du skär upp brödet.