Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri laxpizza med spenat & mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Den här pizzan toppas med lax, välj gärna den lite finare salmalaxen. Färska ärtskott ger fräsch smak.

Ingredienser

4 STYCKEN

Pizzabotten

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 ⁄2 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 7 1 ⁄2 dl glutenfri mjölmix

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 80 g färsk bladspenat
  • 3 dl tomatsås
  • 2 pkt mozzarella
  • 300 –400 g lax, gärna salma
  • 75 g riven ost, till exempel mozzarella eller cheddar
  • smör till stekning
  • salt
  • malen svartpeppar

Garnering

  • ärtskott

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke, häll på vattnet och oljan. Tillsätt salt, psylliumfrömjöl och mjölmix.
  3. Vispa ihop degen med elvisp eller i hushållsassistent i 3–4 minuter. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
  4. Dela upp degen i fyra bitar. Baka ut till fyra tunna, runda bottnar. Lägg bottnarna på ett par plåtar med bakplåtspapper.
  5. Förgrädda bottnarna i 4–5 minuter. Ta ut och sänk värmen till 235 grader.
  6. Skär löken i tunna skivor, fräs lök och spenat i smör, salta och peppra.
  7. Bred tomatsås på pizzabottnarna. Lägg på spenaten och löken. Skär mozzarellan i skivor och lägg på.
  8. Skär laxen i tunna skivor och fördela över bottnarna. Strö över riven ost och grädda i cirka 10–15 minuter.
  9. Garnera med färska ärtskott.