Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria våfflor – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Våfflor är alldeles för gott för att bara äta på Våffeldagen. Passa på att grädda våfflor året runt och lyxa till dem lite extra de årstider då du kan toppa dem med egenhändigt plockade blåbär.

Här är ett recept på glutenfria våfflor som bland annat innehåller rismjöl.

Läs också: Härligt recept på veganska våfflor

Läs också: Så gör du laktosfria våfflor, kokosvåfflor och kladdkakevåffla

Ingredienser

6 stycken
  • 1 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 dl rismjöl, fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • smör till gräddning

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 6 dl bär, gärna färska hallon, blåbär och jordgubbar
  • 3 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • flytande honung

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  2. Vispa i mjölken, ägg och smält smör. Vispa ihop till en slät smet. Lägg plastfolie över skålen. Låt smeten svälla i kylskåpet i 20 minuter.
  3. Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflor.
  4. Till servering: Vispa grädden och servera till våfflorna med bär sylt och honung.