Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria syltsnittar med glasyr

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Klassiska syltsnittar är fantastiskt gott. Kakorna blir mycket spröda, så hantera dem varsamt. Det går lika bra att byta ut hallonsylten mot blåbärs- eller rödvinbärssylt om du föredrar det.

Ingredienser

30 stycken
  • 200 g smör, kallt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl strösocker
  • 7 dl potatismjöl
  • 4 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 dl florsocker
  • 1–2 tsk vatten

Så här gör du

  1. Arbeta ihop smör, vaniljpulver, strösocker, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en matberedare eller på en bänk. Lägg i plastpåse och platta ut degen. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela degen i två delar och forma till två plåtlånga längder på en plåt med bakplåtspapper. Gör en skåra i mitten på längderna med fingret. Blanda hallonsylt och majsstärkelse och lägg i skåran.
  4. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 10–12 minuter. Låt svalna något.
  5. Blanda ihop florsocker och vatten till en jämn glasyr. Ringla över glasyr och skär upp kakorna försiktigt på snedden, cirka 2–3 centimeter breda.