Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria pastaknyten med ricottafyllning

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Använd gärna en marmorkavel när du bakar ut de små plattorna till pastaknytena, det funkar bäst på glutenfri pastadeg. Tomatsås, basilika och oliver passar fint att servera till pastaknytena, eller värm crème fraiche och strö bacon över.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 2 msk rapsolja
  • ½ kruka basilika, finhackad

Ricottafyllning

  • 250 g ricotta
  • 1–2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Blanda ihop mjölmix, ägg, salt, psylliumfrömjöl och rapsolja.
  2. Lägg finhackad basilika i smeten och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
  3. Gör ricottafyllningen under tiden genom att blanda ricotta, finhackad vitlök, salt och peppar.
  4. Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Skär ut fyrkanter, cirka 5 × 5 centimeter. Lägg på en klick ricottafyllning i mitten och vik ihop pastan till ett litet knyte.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och koka knytena ett par minuter.