Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria lasagneplattor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Om du vill kan du skära lasagneplattorna i breda remsor och göra pappardelle, eller strimla plattorna lite tunnare om du föredrar tagliatelle. Sedan är det bara att lägga ner pastan i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter.

Ingredienser

4 portioner
  • 6–7 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vatten

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Blanda ihop mjölmix, ägg, salt och rapsolja. Arbeta in vattnet, lite i taget, till en smidig deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Skär ut rektanglar, cirka 12 × 8 centimeter. Låt pastan torka i cirka en timme. Sedan är den klar att använda.