Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria köttfärspiroger

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Glutenfria köttfärspiroger
Wolfgang Kleinschmidt

Vill du variera smaksättningen kan du antingen lägga till ett par finhackade vitlöksklyftor eller två teskedar tacokrydda i köttfärsen. Servera gärna pirogerna med en krispig sallad.

Ingredienser

10 stycken

Pirogdeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, ljummet
  • ½ dl mjölk, ljummen
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl kesella, 10 procent
  • ½ tsk salt
  • 7 dl glutenfri mjölmix + ½ dl till utbakning (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)

Fyllning

  • 1 rödlök, hackad
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 75 g ost, riven

Till pensling

  • 1 ägg, uppvispat med en gaffel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk, rapsolja, kesella och salt. Arbeta in mjölmixen och sedan psyllium­ frömjölet. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Stek köttfärsen i smör och tillsätt löken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela upp den jästa degen i 10 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor, cirka 4 millimeter tunna.
  6. Pensla kanterna med ägg. Lägg den stekta köttfärsen och riven ost i mitten. Vik ihop pirogerna, tryck ihop kanterna och vecka ned kanterna med hjälp av fingrarna. Lägg pirogerna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10–12 minuter.
Du kanske även gillar