Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria korvbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Grillad korv med bröd är både praktiskt och gott till picknick och kalas. Servera gärna korven med kimchimajonnäs, rostad lök, senap och ketchup. Baka gärna en stor sats och frys in så är du alltid redo för en utflykt! Dessa bröd jäser i cirka 1 ½ timme.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 4 msk rapsolja
  • 2 ½ dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 3 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)

Kimchimajonnäs

  • 2 dl kimchi
  • 1 dl majonnäs

Till servering

  • ketchup
  • senap
  • groddar, till exempel vitlöksgroddar eller alfalfagroddar

Så här gör du

  1. Blanda jäst, vatten och olja.
  2. Rör i rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse, salt och socker. Rör sist i fiberhusk. Lägg plastfolie över degen och låt den jäsa 1 timme.
  3. Baka ut avlånga bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på plastfolie och låt jäsa i 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bröden i cirka 20 minuter. Låt svalna på ett galler med en bakduk.
  6. Kimchimajonnäs: Häll av kimchin ordentligt och blanda med majonnäsen.
  7. Servering: Toppa korven och korvbrödet med kimchimajonnäs, ketchup, senap och groddar, till exempel vitlöksgroddar eller alfalfagroddar.