Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria kolakakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Enkelt och supergott! De här kolakakorna går dessutom fort att göra – bra recept att ha på lut när du vill ha något snabbt till fikat. Klassiska kakor som brukar vara mycket uppskattade!

Ingredienser

30 stycken
  • 2 tsk pofiber
  • 3 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk ljus sirap
  • 100 g smör, kallt

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
  3. Dela upp degen två bitar och forma varje bit till en boll. Rulla ut bollarna till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna först med fingrarna och sedan med baksidan en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Skär upp längderna på snedden i cirka 2 centimeter breda bitar. Låt kakorna svalna på plåten.