Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria kolakakor med chokladbitar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Spröda och frasiga småkakor har seglat upp och blivit en favorit på min bakhimmel. Dessa kakor får sin goda kolasmak från kokossockret och chokladbitarna ger dem ännu en skjuts i rätt riktning. Som pricken över i:et är de även glutenfria så att alla kan njuta av dem.

Ingredienser

10 kakor
  • 30 g kokosolja
  • 30 g smör
  • ½ dl kokossocker
  • ½ dl havregryn
  • 2/3 dl mandelmjöl
  • 1/3 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • några rutor mörk choklad

Så här gör du

  1. Använd väl rumstempererad kokosolja och smör eller värm den en kort stund i mikron för att få den lite mer mjuk och lättarbetad.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en kakdeg.
  3. Töm ut degen på ett bakplåtspapper och forma till en avlång rulle som du rullar in i pappret. Låt den stelna till i frysen en stund innan du skivar upp rullen och lägger de små kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15.20 minuter. Låt svalna. Kakor, allrahelst glutenfria sådana, är ofta väldigt sköra när de är nygräddade och går lätt sönder så var försiktig med att ta i dem för tidigt.