Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria havrefrallor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Supergoda glutenfria havrefrallor som är en favorit här hemma.

Ingredienser

12 stycken
  • 3,5 dl Glutenfria havregryn
  • 50 g Jäst
  • 5,5 dl Rismjöl
  • 1,5 dl Potatismjöl
  • 2 tsk Salt
  • 1/2 dl Fiberhusk
  • 1/2 dl Pofiber
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Honung
  • 7 dl Vatten

Så här gör du

  1. Mixa havregrynen i mixer så det blir mjöl. Smula ner jästen i en bunke och strö över saltet över jästen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregrynsmjölet, rismjöl, potatismjöl, fiberhusk och pofiber i en bunke.
  2. Vispa ihop ägg, olja och honung i en bunke.
  3. Häll fingervarmt vatten över jästen och tillsätt äggblandningen. Vänd sedan ner alla de torra ingredienserna och blanda samman till en klibbig och lös deg, rör ordentligt. Sedan skall degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Ta upp degen med hjälp av tex slickepott eller skrapa på lätt mjölat bakbord, använd havremjöl eller rismjöl. Forma degen till en längd utan o knåda ut luft, ha lätta händer.
  5. Dela upp degen i 12 bitar o forma med lätta händer bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Vispa upp 1 ägg och pensla bröden, strö lite havregryn över. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna en stund, flytta över till galler och låt dem svalna helt under en bakduk.