Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria hasselnötskakor med mjölkchoklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Stora och härliga kakor med smarrig choklad och knapriga nötter. De goda kakorna går dessutom snabbt att göra eftersom de inte behöver jäsa och bara gräddas i ett par minuter.

Ingredienser

24 stycken
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 ¾ dl bovetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 100 g mjölkchoklad, grovt hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop socker och ägg i en bunke till en äggsmet.
  4. Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret.
  5. Forma till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner hasselnötter och hackad mjölkchoklad i kakorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 7–8 minuter.