Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria grissini

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Den italienska brödpinnen är perfekt bjudmat och passar fint på buffén eller till drinken. Att linda lite parmaskinka runt den spröda och knapriga grissinin är också himmelskt gott.

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 50 g majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk

Till pensling

  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrö, svarta
  • 2 msk sesamfrö, vita

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda jäst, vatten, rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse och salt. Rör ner fiberhusk. Lägg plastfolie över bunken och låt degen vila i 15 minuter.
  3. Dela upp degen i 20 bitar, rulla ut varje bit tills den är cirka ½–1 centimeter tjock och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa upp ägget och blanda sesamfröna. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrö.
  5. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.