Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria Blåbärsblondies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Att baka utan mjöl är för många ett mysterium. Mitt råd är, våga tänka utanför boxen och prova dessa saftiga blåbärsrutor bakade på kikärtor! Lika goda att äta som de är eller med en klick glass till!

Ingredienser

15 portion
  • 2 pkt färdigkokta kikärtor
  • 1,2 dl osötat nötsmör (t ex. jordnötssmör el. mandelsmör)
  • 0,8 dl honung
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 50 g mörk choklad (minst 70 % kakaokalt)
  • 250 g frysta eller färska blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna ordentligt och låt rinna av. Mixa dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna, förutom blåbären och chokladen, till en slät smet.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i smeten tillsammans med nästan alla blåbär. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 1,5 cm tjocklek på kakan) och strö resten av blåbären och lite flingsalt över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min beroende på tjocklek på kakan och ugnens kapacitet. Låt kakan svalna innan du skär upp den i lagom stora bitar! Kakan går utmärkt att frysa!