Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria baguetter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Vem kan motstå en nygräddad baguette? Perfekta bröd som picknickmackor, lunchsmörgåsar eller som tillbehör till soppor och grytor. Dela baguetterna och fyll bröden med dina favoritpålägg. Dessa jäser i 2 timmar.

Ingredienser

2 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • 1 tsk salt
  • ¾ dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 ¾ dl bovetemjöl
  • ½ dl pofiber
  • 1 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • rapsolja till utbakning

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degbunke och häll på vattnet. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i 5 minuter. Sätt plast över bunken och låt degen jäsa i 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Vänd upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Klappa in lite olja i händerna. Dela degen i två bitar och forma till baguetter. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl. Skåra baguetterna med en vass kniv.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.