Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri smulpaj med blåbär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En crunchig smulpaj är underbart gott! Söta blåbär blir en läcker fyllning, men det går givetvis utmärkt med andra bär och frukter.

Ingredienser

1 paj
  • 150 g smör, mjukt
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 2 dl havremjöl eller mixade havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 ½ dl majsstärkelse + 1 msk
  • 4 dl blåbär
  • 2 msk strösocker

Till servering

  • lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majs­ stärkelse till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Tryck ut degen upp på kanten också.
  3. Blanda blåbär, 1 matsked majsstärkelse och socker. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
  4. Servera pajen med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.