Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri semmelkladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Denna kombination av kladdkaka och semlor är verkligen ljuvlig!

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g Smält smör
  • 100 g Mandelmassa
  • 2-3 dl Strösocker
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix (ex Finax röda)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos) en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflan.