Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri pappardelle med chili

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vill du få lite mer hetta och smak i din pasta kan du smaksätta degen med chilipulver. Pröva gärna anchochili, en chili med söt och mild smak med toner av russin och lakrits.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk chilipulver, till exempel anchochili

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Blanda ihop mjölmixen, ägg, salt, psylliumfrömjöl, rapsolja och chilipulver. Arbeta degen smidig. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat (om det behövs) bakbord med en slät kavel, gärna marmorkavel. Kavla degen cirka 3 millimeter tunn. Skär ut centimeterbreda strimlor, cirka 25 centimeter långa.
  3. Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan ett par minuter.