Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri mozzarellapizza

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Baka en knaprig pizza med läcker mozzarella och karamelliserad lök som gör den extra god. Strö färska örter över den nygräddade pizzan och njut! Degen jäser i 45 minuter.

Ingredienser

4 portioner
  • 15 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 ¾ dl bovetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ msk fiberhusk

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 250 g mozzarella
  • 6 cocktailtomater
  • 1 dl oliver
  • 4–5 kvistar rosmarin
  • rucola

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen och låt jäsa i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 245 grader.
  3. Strimla löken tunt och fräs i smör på medelvärme. Ringla över honungen, fräs tills löken blivit ljusbrun och karamelliserad. Salta och peppra.
  4. Baka ut pizzan på en plåt med bakplåtspapper, platta till med mjölad hand.
  5. Skiva mozzarellan och lägg på den. Dela cocktailtomaterna. Lägg på tomater och oliver. Strö över den karamelliserade löken.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter. Strö över repad rosmarin och rucola.