Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri lyxpizza med blåbär & mandelmassa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Klart man kan äta pizza till efterrätt. I alla fall om den är toppad med blåbär, mandelmassa och vit choklad!

Ingredienser

4 SMÅ PIZZOR
  • 15 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 3 ⁄4 dl bovetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 ⁄4 dl psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 225 g blåbär, färska eller tinade frysta 75–100 g vit choklad, grovriven

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Låt jäsa 45 minuter med plastfilm över.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela degen i fyra bitar. Baka ut fyra runda pizzor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rundlarna med rismjölad hand.
  4. Riv mandelmassan fint och fördela över pizzabottnarna.
  5. Strö över blåbär och vit choklad.
  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.