Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kladdig kladdkaka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Glutenfri kladdig kladdkaka

Ingredienser

12 Bitar
  • 4 st Ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 st mörk blockchoklad
  • 200 g margarin
  • 2,5 dl Glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • ströbröd

Så här gör du

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen och sockret.
  3. Rör ned mjölblandningen (mjöl, bakpulver och salt).
  4. Smällt den mörka blockchokladen i micron i 2 minuter tillsammans med margarinet. Rör sedan om!
  5. Häll i chokladen i den andra blandningen och vispa så smeten är jämn och allt är blandat.
  6. Innan du häller i smeten i formen ska man först smörja in formen med smör och sedan med glutenfritt ströbröd så kanterna har ströbröd på sig och sedan i med smeten.
  7. Grädda i 9 minuter, om du vill ha kladdkakan kladdigare tar du ut den när det har gått 8 minuter. Servera med ett glas mellanmjölk och nybryggt kaffe, njut med blåbär på toppen.
Du kanske även gillar