Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kaneldoftande äppelpaj med vaniljglass

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vaniljsås eller vaniljglass gör sig fint till denna läckra paj, som du gör på ett kick.

Ingredienser

10 –12 BITAR
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 3 ⁄4 dl strösocker
  • 2 dl havremjöl eller mixade havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 1 ⁄2 dl majsena
  • 2 –3 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel, malen

Till servering

  • mjukrörd vaniljglass eller vaniljsås

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, havremjöl, mandelmjöl och majsena till en smulig pajdeg.
  3. Tryck ut hälften av pajdegen i en avlång eller rund pajform, cirka 22 centimeter i diameter, så att även kanterna täcks.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  5. Blanda socker och kanel och vänd äppelklyftorna i blandningen.
  6. Lägg äppelklyftorna i formen och strö över resten av smulorna.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
  8. Servering: Servera pajen ljummen med mjukrörd vaniljglass eller iskall vaniljsås till.