Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri chokladkaka med kokosbotten

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

En riktigt god kaka med kokosbotten och krämig chokladfyllning. Påminner lite om Bounty i smaken, men i rawfoodversion.

Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com/se

Ingredienser

4 portion
  • 1 dl cashews
  • 2,5 dl cocos
  • 2 msk agavesirap

Ingrediens chokladkräm

  • 2 dl cashewsnötter
  • 3 msk kakao
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk kokosolja

Så här gör du

  1. Botten:
  2. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
  3. Lägg i cocos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg..
  4. Tryck ner degen i en liten form. Jag använde en form som den här. 9 cm i diameter.
  5. Tillagning Chokladkräm:
  6. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
  7. Lägg i resten av ingredienserna och mixa väl.
  8. Häll ut chokladsmeten på kokosbotten och jämna ut. Låt stelna i kyl ett par timmar.