Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glöggsabayonne, smörstekt sockerkaka och snöägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Snart jul…
Kommer du bjuda familj och vänner under julhelgerna?
Vill du bjuda på något annat än de klassiska juldesserterna?
Då ska du testa något av mina enkla recept på juldessert!

Ingredienser

4 portion

Sabayonne

  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 2 msk glögg

Stekt sockerkaka

  • 4 Sockerkaka, en ljus
  • 2 tsk Kanel malen
  • 1 tsk Kardemumma malen
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 4 Rejäla klickar smör till stekning

Snöägg

  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl socker
  • 1 nypa salt

Servera med

  • Torkade äpplechips
  • Rostad hackad mandel

Så här gör du

  1. Sabayonne: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt det sjuda samman till en kräm. Det ska inte koka. När den tjocknat ställ den åt sidan.
  2. Snöägg: Vispa äggvitorna hårt. Häll ner socker och salt under konstant vispning. Koka upp en kastrull med vatten. När det kokat sänk värmen så att det inte kokar. Skeda ner lagom stora äggformade klickar av smeten i kastrullen. Låt dem ligga i vattnet några minuter innan du tar upp dem med en hålslev. Sockerkakan: Blanda kryddorna och vänd sockerkaksskivorna i kryddorna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek dem lite lätt så de får fin färg och blir krispiga!
  3. Lägg upp sabayonne på en tallrik, lägg på en sockerkaksskiva och snöägg. Strössla över rostad mandel och ev torkade äppelchips!