Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasstårta på nötbotten

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Vacker tårta med tre lager glass på en god nötbotten. Spritsa på gräddrosor med en stjärntyll och dekorera med färska bär.

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 60 g pistaschnötter
  • 60 g mandel
  • 2 ägg
  • ½ dl honung
  • 1 msk majsstärkelse

Fyllning

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl flytande honung
  • 6 äggulor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl blåbärspuré (mixade blåbär)
  • 1 ½ dl hallonpuré (mixade hallon)

Till garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl färska bär, jordgubbar, hallon och blåbär.

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20 centimeter i diameter. Smörj kanterna.
  2. Mixa nötterna. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda med nötterna och maizenan.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.
  4. Fyllning: Vispa upp grädden. Vispa honungen, äggulorna och vaniljpulver fluffigt. Vänd i grädden.
  5. Dela upp smeten i tre skålar. Blanda blåbärspuré i en, hallonpuré i en och låt den tredje vara som den är.
  6. Häll den med blåbärsfyllning i botten på formen. Sätt in den i frysen tills ytan börjar stelna något.
  7. Lägg på nästa lager med den vita vaniljfyllningen utan bär och sätt in i frysen tills den börjat stelna.
  8. Lägg på det sista lagret med hallonfyllning.
  9. Låt glasstårtan stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
  10. Montering: Ta ut den 15 minuter före servering.
  11. Fyll en spritspåse med vispad grädde och spritsa på rosor med en stjärntyll. Garnera med färska bär.