Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glasnudlar med mango och oxfilé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkel nudelsallad med fräscha asiatiska smaker som toppas med lätthalstrad oxfilé passar lika bra en vardag som fredagskväll – helt enkelt när man vill äta något gott, men inte hinner tillbringa timmar i köket.

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g glasnudlar
  • salt
  • 250 g färsk broccoli
  • 2 dl frysta, skalade sojabönor (Edamame)
  • 225 g lätt tinade mangotärningar
  • 2 –3 msk sesamfrö, gärna svart och vitt
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 300 g oxfilé
  • jordnötsolja
  • koriander

Dressing

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk råsocker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 kruka hackad koriander

Så här gör du

  1. Börja med dressingen: Klyv chilifrukten, skrapa bort kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda alla ingredienser.
  2. Salladen: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg i nudlarna. Lägg på ett lock och låt dra enligt förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Klipp eventuellt nudlarna i mindre bitar. Blanda med dressingen. Smaka av med salt.
  3. Dela broccolin i buketter. Skiva stammen och dela skivorna. Koka broccolin precis mjuk i lättsaltat vatten. Koka bönorna enligt förpackningen. Vänd ner broccoli, bönor och mango i nudelsalladen.
  4. Rosta sesamfröna i en torr het panna. Strimla salladslöken och chilin.
  5. Skär oxfilén i kuber, 2x2 centimeter. Stek dem hastigt i jordnötsolja i en stekpanna. Krydda med salt. Strö oxfilén över nudelsalladen. Toppa med sesamfrö, salladslök, chili och korianderblad.