Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glaserade persiljerötter med svamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkel och raffinerad förrätt som överraskar med sin härliga smak!

Ingredienser

6 personer
  • 3 persiljerötter
  • 50 g smör
  • 1/2 citron, saften
  • 2 msk grovt hackad persilja
  • 450 g blandad svamp
  • Salt och nymalen vitpeppar

Till garnering

  • 1 schalottenlök
  • 1 granatäpple

Så här gör du

  1. Skala och skär persiljerötterna i slantar på snedden, 3 mm tjocka. Rensa svampen.
  2. Värm smör i en panna och stek persiljerötterna gyllene. Tillsätt ett par matskedar vatten och koka ett par minuter. Tillsätt citronsaften, en rejäl klick smör, salt och nymalen peppar. Koka ytterligare och strö över persiljan.
  3. Hetta upp svampen i en panna. När de ångat av sig tillsätts en klick smör. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Lägg upp persiljerötterna och fördela svampen ovanpå. Strö till sist över granatäppelkärnor och fint skivad schalottenlök