Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glaserad chokladkaka med havtorn


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Havtornen tillför såväl en härliga syra som en trevlig färgkontrast.

Ingredienser

8 bitar
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk sirap
  • 35 g mörk choklad
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk smör

Garnering

  • 1 dl havtorn

Så här gör du

  1. Smält smöret och rör ner socker och ägg.
  2. Blanda vetemjöl, kakaopulver, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen i smöret och häll smeten i en smörad form cirka 20 cm i diameter.
  3. Grädda kakan på 175 grader, cirka 15 minuter.
  4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull och koka under omrörning några minuter.
  5. Rör till sist ner smöret och bred smeten över den avsvalnade kakan. Låt gärna kakan vila en dag i kylskåp innan servering. Garnera med havtorn och servera med en klick grädde.