Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gi-recept: kyckling med quinoa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

GI-experten Ewa Söderström Skiöldebrand:
– Quinoa har extremt lågt GI vilket gör quiona till en vinnare som alternativ till ris och pasta plus att det innehåller en mängd nyttiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

4 personer
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 8 soltorkade tomater (i olivolja)
  • 10-15 svarta oliver
  • 100 g färsk parmesan
  • 1 msk olivolja
  • några kvistar bladpersilja
  • salt och malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
  2. Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30-35 minuter eller till en innertemperatur på 70°. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
  3. Skala och hacka löken fint. Skiva zucchinin och skär den i bitar. Skär de soltorkade tomaterna i småbitar. Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
  4. Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut. Tillsätt den kokta quinoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
  5. Tillsätt bladpersilja och parmesan. Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.