Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

GI-pizza med skinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portionspizzor

PIzzadeg

  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 3,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 3,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 krm torkad oregano eller basilika

Tomatsås

  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm malen svartpeppar
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Fyllning

  • 150 g kokt skinka/person
  • 2-3 färska champinjoner/person

Så här gör du

  1. Häll tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
  2. Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°, fingerljummet. Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till 4 portionspizzor. Lägg på tomatsåsen, strö på osten och sedan fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter i 275°. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg. Strö eventuellt över torkad oregano före servering.