Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Getostgratinerad pumpa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här passar det att använda vilken som helst av pumporna. Man kan också ugnsbaka en hel liten pumpa. Skär ett lock och gröp ur kärnorna. Ringla i olja och krydda och ugnsbaka tills pumpan är mjuk inuti.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg pumpa
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 4 kvistar rosmarin
  • 250 g getost
  • 4 msk olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Lägg den i en ugnsfast form med köttsidan uppåt.
  2. Skala vitlöken och fördela den över. Skiva chilin fint och strö över tillsammans med rosmarinen. Fördela getosten i mindre bitar över.
  3. Ringla till sist över olivolja. Salta. Ugnsbaka mitt i ugnen i 30 minuter tills pumpan mjuknat och getosten fått fin färg.