Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Getostcheesecake med medelhavssmak

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Medelhavssmaker är alltid lika populära. Den här tårtan passar utmärkt att packa i picknick–korgen, servera på en buffé eller bjuda som tillbehör till grillade lammkotletter tillsammans med en grönsallad.

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g danskt rågbröd

Fyllning

  • 200 g getost
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta kärnfria oliver
  • 2 msk kapris
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk sambal oelek
  • salt

Till garnering

  • cocktailtomater, gärna olika färger
  • citron
  • svarta oliver
  • basilika

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.
  2. Fyllningen: Mixa ihop getost, Philadelphiaost och crème fraiche. Hacka tomater, oliver, kapris, lök och basilika. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  3. Bred fyllningen över bottnen. Låt stå övertäckt i kylen minst 3–4 timmar. Garnera med tomater, citron, oliver och basilika vid servering.