Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Getost-Carbonara

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Det är kul att variera rätterna och just carbonara kan man skoja till lite som man vill tycker jag. Denna variant är extremt enkel men väldigt god. Addera gärna råriven rödbeta eller polkabeta för lite extra smak.

Ingredienser

2 portion
  • 250 g Spagetti eller Linguine
  • 150 g g chevré ost
  • 2 dl grädde
  • 1 ruccola
  • 1 pinjenötter
  • 1 st gul lök
  • 2 msk honung

Så här gör du

  1. Sätt på pastavattnet och salta ordentligt. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna
  2. Skiva lök och bryn i smör i en panna. När löken fått färg adderar du honungen och låter löken bli lite karameliserad
  3. Tillsätt grädde och låt koka ihop lite innan du lägger i getosten i små bitar så att den smälter och blir en krämig sås. När pastan är fördig lägger du ner pastan i såsen och blandar i ruccola. Toppa med rostade pinjenötter och honung