Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Galettes med rökt fläsk och purjo

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Goda franska matpannkakor  med rökt fläsk och purjo. Galetterna går att spara upp till fyra dagar i plastpåse i kylen om du får över.

Ingredienser

20 stycken, omkring 5-6 portioner
  • 4 1/2 dl bovetemjöl/ eller vetemjöl
  • 3 dl torr äppelcider
  • 3 dl vatten
  • 3 ägg
  • neutral olja, typ solros- eller majsolja

Fyllning

  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 200 g rökt sidfläsk i strimlor
  • 2 strimlade purjolökar
  • salt och svartpeppar
  • 125 g lagrad hårdost, gärna fransk Grevé eller Tomme
  • 1 dl crème fraiche

Så här gör du

  1. Rör mjöl, cider och vatten till en jämn klumpfri smet. Vispa i äggen ett i taget. Låt smeten vila i rumstemperatur omkring 2 timmar.
  2. Hetta upp olja i en lagg eller stekpanna och grädda tunna "galettes".
  3. Fyllning: Hetta upp olivoljan och fräs vitlök, fläsk och purjo långsamt cirka tio minuter. Salta och peppra.
  4. Rör i riven ost och crème fraiche. Lägg en sked i varje galette och vik ihop i en "strut" och lägg upp på tallrik