Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda ägghalvor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Någon form av fyllda ägghalvor är ett måste på påskbordet! En kan garnera ägghalvorna efter tycke och smak, med en eller olika fyllningar.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 3–4 ägg hårdkokta, kalla

Fyllning:

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk finhackade örter, till exempel gräslök eller dill
  • ½ tsk sirachaketchup
  • salt

Garnering:

  • forellrom
  • skalade räkor
  • små bitar av gravad eller rökt lax
  • örtblad
  • paprikapulver

Så här gör du

  1. Skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna. Mosa gulorna med en gaffel. Blanda i majonnäs och örter. Smaka av med sriracha och salt.
  2. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat. Garnera med forellrom, skalade räkor, små bitar av gravad eller rökt lax. Toppa med örtblad och strö över lite paprikapulver.