Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fudge – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 58 st har redan röstat

Mitt kök-redaktionens absolut godaste recept på klassisk fudge, med en god twist. Receptet innehåller både sockergodisbitar och mjölkchoklad – och blir lika bra varje gång! Fudgen har en klassisk, söt smak och du behöver inte hålla koll på temperaturen eller oroa dig för att konsistensen ska bli misslyckad. Perfekt att baka till advent och jul.

Ingredienser

40 stycken
  • 4 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
  • 25 sockergodisbitar (kan bytas ut mot skumtomtar, skumbananer eller andra skumgodisar)
  • 1 krm salt
  • 200 g mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en form eller plåt, cirka 20 × 30 cm.
  2. Börja med att smälta smöret. Blanda i socker, grädde och godisbitar. Koka massan på medeltemperatur i 15 minuter, ungefär tills alla godisbitar smält helt.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt bubblorna gå ner en aning. Bryt ner chokladen och rör om tills den har smält.
  4. Häll fudgen i formen och låt stelna. Skär fudgen i fina bitar.