Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryst citronglasstårta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

En vanlig glasstårta är väl inte optimal att servera på en buffé. Men här blandas gelatin i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter.

Ingredienser

8 bitar
  • 1 paket färdigköpta marängbottnar, 2 stycken

Fyllning

  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl lemon curd
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 4 äggvitor

Till garnering

  • färska bär
  • mynta

Så här gör du

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i ost och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  2. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
  3. Rör ner det smälta gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner uppvispade äggvitor.
  4. Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten.
  5. Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.
  6. Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med färska bär och mynta.