Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryst cheesecaketårta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Glasstårta med frisk citron och söt maräng. Toppa sen härligheten med jordgubbar och färsk mynta.

Ingredienser

10 bitar
  • 2 skivor färdigköpta marängbottnar

Fyllning

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl lemon curd
  • 4 äggvitor

Till garnering

  • jordgubbar
  • färsk mynta

Så här gör du

  1. Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter. Bryt den andra i bitar och ställ åt sidan.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm ½ dl av grädden på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna.
  3. Vispa resten av grädden.
  4. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner ost och lemon curd.
  5. Vispa äggvitorna till fast skum.
  6. Blanda ner den vispade grädden och gelatinsmeten i äggulevispet. Vänd ner äggvitorna med luftiga tag. Vänd sist ner marängbitarna.
  7. Häll smeten i formen, täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta ut tårtan en stund innan servering. Garnera med jordgubbar och mynta.