Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frusen saffranskvarg med kryddiga varma plommon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Saffran passar bra ihop med kvarg. Tillsammans med varma plommon och björnbär blir detta en ny dessertfavorit.

Ingredienser

4 PORTIONER

Frusen saffranskvarg

  • 250 g kvarg, naturell, 10 % fetthalt
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ⁄2 apelsin, finrivet skal och saft

Kryddiga plommon

  • 4 plommon
  • 2 dl björnbär
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm malen kanel
  • 1 krm kardemumma

Till garnering

  • lite rivet apelsinskal
  • några körsbär eller andra färska bär

Så här gör du

  1. Frusen saffranskvarg: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  2. Sätt in skålen i frysen.
  3. Vispa upp kvargen varje timme med en elvisp tills den frusit till en krämig, fast konsistens. Det tar cirka 3–4 timmar.
  4. Kryddiga plommon: Kärna ur plommonen och skär dem i tärningar.
  5. Lägg tärningarna i en kastrull. Värm på medelvärme.
  6. Tillsätt björnbär, honung, kanel och kardemumma. Låt allt sjuda upp. Ställ kastrullen åt sidan.
  7. Servering: Lägg upp den frusna saffranskvargen i skålar.
  8. Servera med de kryddiga plommonen, apelsinskal och körsbär.