Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktig couscoussallad med räkor och lax

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Couscous med en massa frukt, räkor och lax är perfekt när man ska laga mat till många. Ställ gärna fram olivolja och fikonbalsamvinäger så att gästerna får smaksätta sin egen sallad lite extra.

Ingredienser

10 portioner på ett buffébord
  • 6 dl couscous + 1,2 l vatten
  • salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 färsk mynta
  • 1 färsk basilika
  • 1 jordgubbar
  • 2-3 nektariner eller 250 g tärnad mango (finns fryst)
  • 1 melon, till exempel Cantaloupe
  • 300 g gravad lax i tunna skivor
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 paket minimozzarella
  • några nävar machésallad
  • olivolja
  • fikonbalsamvinäger

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och margarin eller smör och låt den dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna.
  2. Hacka mynta och basilika fint och rör ner det i den avsvalnade couscousen.
  3. Dela jordgubbarna i halvor och ­nektarinerna i tunna klyftor. Om du ­använder fryst mango, tina den något. Skär melonen i tärningar.
  4. Skär laxen i strimlor och skala ­räkorna.
  5. Varva couscous, jordgubbar, ­nektariner eller mango, melon, lax, räkor, minimozzarella och machésallad på ett stort uppläggningsfat. Ringla över olivolja och fikonbalsamvinäger.